2021. évi Busójárási rendezvényünk nem kerül megrendezésre!

 

10. A 2021. évi Busójárási rendezvényük meg lesz-e tartva? 
Sajnos erre a kérdésre nem tudunk válaszolni, kérünk mindenkit figyelje a hírek sávot a honlapon, ítt fogunk minden friss hírt közzé adni.

9. Jelentkeztem Busójárásra, mégsem jeleztek vissza, mi a teendőm?
Amennyiben ön a jelentkezési űrlapot kitöltötte és három munkanapon belül nem jeleztük annak megérkezését, annak az okai:-nem töltötte ki pontosan az űrlapot,
-nem kattintott a küld gombra.
Teendője: küldje el ismét jelentkezését, oda figyelve annak pontos kitöltésére.

8. Az előző években lekorlátozták az édesség árusok számát, így lesz ez 2021-ben is?

Igen 2021 évben szintén így lesz, mivel az édességet árusító jelentkezők száma oly sok, hogy elvennék a kézműves termékeket árusítóktól a kitelepülési lehetőséget.

7. Nem találom a jelentkezési űrlapot az oldalon, mi az oka?

Amennyiben nem találja az űrlapot, annak az oka, hogy még nem került fel az oldalra, mivel csak szeptember elején kezdődik a jelentkezés, vagy már le van szedve, mivel minden hely elkelt.

6.Hogy kell jelentkeznem a busójárásra?

A busójárásra való jelentkezés folyamata: a honlapon lévő jelentkezési űrlap kitöltésével pályázhat. Amennyiben kitöltötte és elküldte pályázatát, abban az esetben három napon belül jelezzük annak beérkezését. Ha nem kap három napon belül visszajelzést kérjük jelezze.

5. Mi a teendő, ha több helyen szeretnék árusítani?

Ez esetben azt kérjük, hogy minden helyre külön töltse ki az űrlapot.

4. Lesz valami program a Deák téren? Érdemes lesz oda kitelepülni?

A Deák téren az előző évekhez hasonlóan színpad lesz felállítva, ahol érdekes programok várják a látogatókat.

3. Kürtöskalácsos illetve luftballon árusítók számát hány standra korlátozzák?

Összesen tíz kürtőskalácsost engedünk a városba valamint kettő luftballon árust. Őket egymástól lehetőleg távol igyekszünk elhelyezni.

Többen zokon vették, hogy e termékeikkel nem jöhettek a farsangra. Így lesz ez 2021-ben is. 
Busójárási rendezvényünkön több termék elhelyezése gondot okoz, mint a kürtöskalács is.
Kürtöskalács árusító helyeket olyan helyen kell kijelölnünk, ahol a stand előtt várakozó sor nem takarja a mellette más terméket árusító vállalkozót. Így az ő standjaik szinte mind utca sarkok illetve sor végén lévő hely. Így alakult ki a tíz kürtöskalácsos hely. Szintén a város adottságainak köszönhetően léggömb árusításra sincs több mint két helyen lehetőség.

2. Mit kell tudni a forraltbor árusításáról?

Fontos változás, hogy a Busójáráson kizárólag a szervező által megjelölt mohácsi nagykereskedőtől, ill borászatokból beszerzett borból lehet forraltbort és egyéb melegített, fűszeres bor alapú italokat előállítani és a rendezvény során értékesíteni. Ugyancsak ide tartozik az is, hogy ezen italokat a szervezőtől beszerzett bögréből lehet csak árusítani. A rendezvény után megmaradt eladatlan bögréket a szervező teljes áron visszaveszi. Az árusoktól a fogyasztók által megvásárolt "használt" bögréket a Szervező a magánszemélyektől (kb 75-80 %-os áron) ugyancsak vissza fogja venni.

Az az árus, aki műanyagpohárból, vagy más alkalmatosságból  árusítja a forraltbort, vagy a termék (teljes mennyiségének) eredetét nem tudja igazolni a nagykereskedő számlájával, a rendezvényről haladéktalanul ki lesz tiltva, illetve a busójáráson 5 évig nem folytathat árusítási tevékenységet.

1. Mi van a busójárás többi napjával? Lehet jönni mind a 6 napon árusítani?

Rendezvényünk valóban hat napos, színes programkínálatot felvonultató farsangi mulatság. Ennek ellenére a csütörtöki, pénteki, szombati, vasárnapi napokat hirdetjük, és ajánljuk a vállalkozóknak. Hiszen ezek azok a napok, amikor városunkat vendégek tízezrei keresik fel (legtöbbjük szombat, vasárnap). Ezeken a napokon eltérő forgalmi rend van, és "fesztiváli" kavalkád.

A keddi napról is érdemes szót ejteni, hiszen elsőrangú programokkal készülünk kedd délutánra is. De ezen a napon a rendezvény a Széchenyi tér környezetére korlátozódik. A pályázatban jelölni kell a keddi területfoglalási igényt is, de az elhelyezés a hétvégitől eltérően fog történni. Fontos megemlíteni, hogy keddi napra jelentkezők nem jutnak mind helyhez, a helyszűke miatt.